Oud-chiroleiders van Chiro St-Willem kwamen opnieuw samen

TEMSE – De oud-chiroleiders van St-Willem, het latere Chiro Candida, kwamen zondag 20 oktober samen om het 60-jarig jubileum van het ontstaan te vieren. Een georganiseerde wandeltocht in september 1964 legde de kiem voor de chirogroep.

De groep telde op zijn hoogtepunt tachtig leden. Daar hoorde ook de piepjonge burgemeester Hugo Maes (CD&V) bij.

Chirogroep St-Willem, wellicht in 1965. Met leiders Michel Gosselin (†), Ward Mets, Marcel Noens en
Frans Verest en proost Fred Vermeir. Vooraan in het midden een piepjonge Hugo Maes.

Op 5 september 1971 werd de naam St-Willem gewijzigd in Chiro Candida en zo verdween het knipoogje naar Willy (De Wilde), de historische bezieler van de Chiro in Temsecentrum (en ver daarbuiten). Chiro Candida lag ook mee aan de basis van de oprichting van chirogroep Neokriti in Tielrode in 1975, waarvan de oud-leiding tot op vandaag nog regelmatig samenkomt.

Een dertigtal oud-chiroleiders kwam zestig jaar na de oprichting van de chirogroep samen in het Lindenhof in Temse. Uiterst rechts: burgemeester Hugo Maes (CD&V) 

Zestig jaar later zijn de vriendschapsbanden nog altijd even hecht. Maandelijks zijn er nog bijeenkomsten, maar voor dit jubileum werd een tandje bijgestoken. Een dertigtal oud-leiders die er van bij aanvang bij waren, kwamen afgezakt naar het Lindenhof in Temse voor een babbel over vroeger en nu tussen pot en pint. Tussendoor werd er ook een filmpje getoond met foto’s van toen.

Eerste bijeenkomt van de oud-leiders in september 1988, in een herberg in de
Hoogkamerstraat… Vooraan de allereerste generatie leiders van Chiro St-Willem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *