Extra schepenzetel en twee extra gemeenteraadsleden door stijging van bevolkingsaantal

“De coalitiegesprekken gaan ondertussen ‘stap voor stap’ verder”

TEMSE – De komende legislatuur zal er een extra schepen worden toegevoegd aan het college. Dat komt door de stijging van het aantal inwoners. Ook zal de gemeenteraad twee extra leden tellen.

<vanaf 1 januari telt het college op AC De Zaat een extra schepenzetel

Temse heeft de voorbije jaren de kaap van 30.000 inwoners overschreden en dat heeft ook zijn gevolgen voor de gemeenteraad. Die telt vanaf 1 januari geen 29 maar 31 zetels. Die twee extra zetels zijn beide naar het Vlaams Belang gegaan. De andere partijen hebben een identiek aantal zitjes als zes jaar terug.

Er mag ook een extra schepen worden toegevoegd aan het college. Naast de burgemeester zal het college vanaf 1 januari uit zeven in plaats van zes schepenen bestaan.

Het kartel CD&V/Open VLD behaalde voor de komende legislatuur 12 zetels, N-VA pakte 7 zetels en Tesamen en Vlaams Belang elk 6 zetels in de gemeenteraad.

Ondertussen gaan de coalitiegesprekken voor de vorming van een nieuw schepencollege verder.

“Het is niet meer zoals vroeger dat er zo snel mogelijk een akkoord moet ondertekend worden”, stelt burgemeester Hugo Maes (CD&V). Ik heb 14 dagen de tijd om een coalitie te vormen en zal die tijd ook nemen, we doen het stap voor stap.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *