Winkel van Drankencentrale Hinderdael in de Akkerstraat nog zeker tot eind dit jaar gesloten

Koppel doet oproep naar gemeentelijke Mobiliteitsdienst om communicatie naar de handelaars toe te optimaliseren

TEMSE – De winkel van Drankencentrale Hinderdael in de Akkerstraat blijft nog zeker tot eind dit jaar gesloten. Zaakvoerders Nicolas Bolsens en Romy Vercauteren “Kunnen niet anders”, zeggen ze, “Door de non-communicatie van de gemeentelijke Mobiliteitsdienst weten we niet waar we aan toe zijn.”

Nicolas en Romy namen de drankenzaak in de Akkerstraat in april 2021 over van toenmalig eigenaar Jacques Van Brussel. Toen was er nog geen vuiltje aan de lucht. Begin dit jaar echter begonnen de grootschalige werken voor de herinrichting van de winkelkern.

“Handen in het haar”

“Aan het begin van de werken in de Kouterstraat was er nog geen probleem, toen waren we voor onze klanten nog makkelijk bereikbaar”, stelt Nicolas. ” En ja, ik weet dat werken altijd hinder teweegbrengen. Maar als de gemeentelijke mobiliteitsdienst rekening zou houden met de handelaars en op tijd zou communiceren, zou dat meer dan een slok op een borrel schelen.”

Bij het begin van de werken was er ook voor de handelaars in de Akkerstraat nog geen probleem

“Enkele weken geleden was een medewerker een levering gaan doen en reed via de Markt de Akkerstraat in”, oppert Nicolas. “Zoals dat mocht door de werken aan het kruispunt van de Akkerstraat met de Kouterstraat. Bleek hij plots vast te zitten doordat er opnieuw éénrichtingsverkeer gold, doordat het kruispunt opnieuw was opengesteld voor het verkeer. En dit vanuit de Gasthuisstraat opnieuw de Akkerstaat in mocht rijden. Het probleem was dat we daar door de mobiliteitsdienst niet van op de hoogte werden gesteld.”

“Ondertussen vragen heel wat klanten wanneer onze winkel in de Akkerstraat opnieuw open gaat”, klinkt het bij Romy. “Maar we zitten eigenlijk met de handen in het haar.”

“De winkel opnieuw vullen duurt al meteen enkele dagen, wat dan moet gebeuren tussen onze leveringen door”, stelt het koppel. “Na de grootschalige werken van de as Kouterstraat- Schoolstraat begint men trouwens aan de herinrichting van de Akkerstraat, wat wil zeggen dat de straat voor onze deur wordt opgelegd, en we alweer een tijd totaal niet meer bereikbaar zijn.”

Gelukkig kunnen onze klanten terecht in onze andere vestiging, ’t Schaliënhuys op Cauwerburg. Daar zijn we vlot bereikbaar. We willen onze trouwe klanten trouwens bedanken dat ze de moeite nemen om naar daar te rijden.”

“We willen dan ook een oproep doen aan de gemeentelijke Mobiliteitsdienst om de handelaars in de zijstraten van de winkelkern op tijd te verwittigen bij wijziging van de verkeerssituatie”, besluit het koppel.

De winkel van Hinderdael in de Akkerstraat blijft zeker al tot eind dit jaar gesloten
!C) Google Streetview)

“Werken aan oplossingen”

“Het gemeentebestuur heeft sinds 2018 aanzienlijke inspanningen geleverd om het project in de as Kouterstraat-Schoolstraat op een grondige, participatieve en transparante manier te ontwikkelen”, reageert het lokaal bestuur bij monde van Algemeen directeur Nele De Cleen. ” Ondanks al deze inspanningen en de nauwe samenwerking met diverse partijen, betreuren wij de recente negatieve uitlatingen over de gang van zaken.

“Het voelt oneerlijk aan gezien de enorme inzet die is geleverd om dit project zo transparant, zorgvuldig en met oog voor alle betrokkenen uit te voeren. Wij blijven echter openstaan voor verdere dialoog en nodigen iedereen uit om samen te blijven werken aan oplossingen, zodat we met zijn allen kunnen genieten van de opwaardering van het centrum van Temse.”

“We wensen ook aan te geven dat de voorbereidende nutswerken in de Akkerstraat ten vroegste in het voorjaar 2025 zullen starten”, stelt De Cleen. “De effectieve wegeniswerken starten ten vroegste in het najaar van 2025. In overleg met de aannemer zal dan de toegankelijkheid van de handelszaken bekeken worden. Niets belet de lokale handelaars om hun zaak te openen.”

Romy en Nicolas doen een oproep naar gemeentelijke Mobiliteitsdienst om de communicatie naar de handelaars toe te optimaliseren
!foto: archief ET)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *