TEMSE – Het gemeentebestuur gaat twee extra trajectcontroles invoeren. Dit in de Sint-Amelbergalaan en de Doornstraat. Men gaat daarvoor in zee met een nieuwe partner waarbij men geen deel van de inkomsten meer moet afstaan. Alle inkomsten van de boetes zullen dus volledig naar de gemeentekas vloeien.
“Bij politiecontroles zijn de Doornstraat en de Sint-Amelbergalaan de straten waar er het meest snelheidsovertredingen genoteerd worden”, aldus schepen van Mobiliteit Bert Bauwelinck (Tesamen) “Trouwens om sluipverkeer tegen te gaan in de Rozenlaan wordt daar een flankerende maatregel ingevoerd. Dit met een een ANPR camerasysteem.”
Verkeersveiligheid verbeteren
Ook in de Doornstraat wordt een trajectcontrole ingevoerd.
Twee jaar geleden werd daar de 16-jarige Francis op zijn fiets doodgereden. De man die Francis aanreed, was onder invloed van alcohol en drugs en pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf. Hoewel de man niet veroordeeld is voor overdreven snelheid, vindt de gemeente de trajectcontrole in die straat wel een belangrijk signaal om er de verkeersveiligheid te verbeteren.
Komend najaar starten
“De invoering van de trajectcontrole in de Doornstraat kan je gerust beschouwen als een signaal”, zegt Bauwelinck “Het tragische ongeval met Francis kende uiteraard andere oorzaken, maar voor ons is het toch een prioriteit om een veiligere verkeerssituatie te bekomen in die straat.”
De schepen baseert zich voor de invoering van de trajectcontrole vooral op cijfers van de politie. “De Doornstraat is een van de straten die eruit springt wat betreft snelheidsovertredingen. Door er een trajectcontrole in te voeren, krijgt een overtreder er meteen een boete via het ANPR-camerasysteem.”
Samen met het bedrijf dat gespecialiseerd is in trajectcontroles zal men nu bekijken waar de gemeente de camerapalen moet plaatsen.
“Daarna kunnen we de trajectcontrole ook effectief invoeren, maar de verwachting is dat we in het najaar kunnen starten”, klinkt het.


Vindt dit raar st amabergalaan is de hoofdstraat zoude meer moeten controleren in de omliggende straten daar wordt gereden snel alsook vrachtwagens en auto’s die de verkeerslichten willen mijden richting n16 via het centrum
ik las dat het systeem ANPR is overbelast en er al twee jaar geen nieuwe politiezones meer kunnen op aansluiten, voor de Doornstraat lijkt me dat getuigen van weinig respect voor de nabestaanden van het tragische ongeval omdat het dus eerder overkomt als een nieuwe manier om de gemeentekas te spijzen