TEMSE – Frituur Bengie’s aan de Kasteelstraat vierde feest en de klanten mochten meevieren. Het frituur is ondertussen 5 jaar gehuisvest aan de Kasteelstraat 84. In 2020 verhuisde zaakvoerders Benge Stuer en echtgenote Wendy Verdonck van de mobiele frituur, het ‘barakske’, aan de Consciensestraat naar het pand aan de Kasteelstraat. “Vijf jaar later was het tijd voor een frisse look en een facelift”, vertelt Benge.
In februari 2020 opende Bengie’s aan de Kasteelstraat. In juni van dat jaar werd het allerlaatste frietkot van Temse centrum op de parking in de Consciencestraat, met speciaal vervoer opgehaald en kreeg een tweede leven in het Waalse Doornik.

Met de verhuis verdween ook een stuk geschiedenis van het plein. Want Marc Stuer, de vader van ‘Den Bengie’, begon in de Consciensestraat in 1980 zijn eerste mobiele frituur.
“Het is een dubbel gevoel”, vertelde uitbater Bengie Stuer, in juni 2020. “Aan de ene kant heb ik met de krop in de keel toegekeken hoe het kot werd weggehaald, ik heb er tenslotte vijftien jaar lang mijn zaak open gehouden. Aan de andere kant ben ik wel blij dat de frituur blijft bestaan, en dat het niet wordt afgebroken.”

Ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan in het pand aan de Kasteelstraat, waar eerder de kledingwinkel New Look en de VDAB gehuisvest was, zorgden Benge en Wendy voor een nieuwe look en een facelift. Zo heeft de zaak ook een nieuw logo.
“Zo zorgden voor een uitbreiding van de toog langs de ene zijde om de plateaus voor de klanten die hier bestellen of blijven eten makkelijker te kunnen plaatsen en langs de linkse zijde voor de klanten die online bestellen en komen afhalen”, vertelt Benge Stuer.
De zaakvoerders installeerden ook een fonkelnieuwe bakinstallatie.
“Met de nieuwe installatie is het de bedoeling van om nog georganiseerder en op termijn hopelijk sneller te kunnen werken”, stelt ‘Den Bengie’. “Uiteraard moeten we ons aanpassen aan de nieuwe installatie. En ook om meer tijd vrij te maken voor de klanten die hier ter plaatse komen eten.”
“De bedoeling van het nieuwe concept is ook dat alles wat compacter gestockeerd is, zodat we onze ingrediënten dichter bij de hand hebben. Na vijf jaar hebben we de ‘kinderziekten’ als het ware aangepakt.”
“En als we met dat alles op punt staan gaan we een aantal nieuwe schotels introduceren om hier ter plaatse te eten”, klinkt het. “Een stoofvleesschotel bieden we al aan maar dan gaan we ook vol au vent, halve kip en een rundssatéschotel met peper – of champignonsaus op de kaart zetten.”
Met de facelift kozen de zaakvoerders ook voor een nieuw logo.

“In 1999 heb ik de zaak overgenomen van mijn vader die de frituur begonnen is in 1980”, vertelt Benge. “Eerst was ik van plan om 1980 te vermelden in het nieuwe logo maar heb het toch niet gedaan. En het nieuwe logo is er eentje waar ik alle richtingen mee uit kan.”
Voor de rest is er in de verbruikszaal niks veranderd, enkel aan de bank waar de klanten op hun bestelling wachten is de muur was ‘aangekleed’.
Met de nieuwe installatie en de facelift kunnen we alweer heel wat jaren verder”, besluit Benge Stuer.
Info: https://www.bengies-online.be/

Top investeren is vooruitgang ! nu kunt ge is doorbakken hé Bengie !