Vita Scheldebad ontruimd door petroleumgeur

TEMSE – Het Vita Scheldebad is zaterdagvoormiddag ontruimd nadat er een petroleumgeur werd vastgesteld. Enkele mensen hadden daardoor hoofdpijn gekregen, en in samenspraak met de brandweer werd beslist het zwembad te sluiten.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar moesten niemand verzorgen (foto: (C) YDW)

Zaterdagvoormiddag is het altijd bijzonder druk in het Vita Scheldebad, met zwemlessen voor jonge kinderen bijvoorbeeld. Het was dan ook even schrikken voor de aanwezigen toen het zwembad ontruimd werd omtrent half elf. Er hing namelijk een petroleumgeur in het gebouw, wat wellicht wijst op een technische storing.

Alle zwemmers moesten het gebouw verlaten, al was er niet meteen sprake van grote haast. Iedereen kreeg de kans om zich nog om te kleden. De evacuatie verliep dan ook zonder veel poespas. Zowel de brandweer als enkele ziekenwagens kwamen ter plaatse om de situatie in te schatten, maar er moest niemand afgevoerd worden. Een handvol mensen had echter wel last van hoofdpijn.

Ventilatiesysteem?

Wat de petroleumgeur juist veroorzaakte wordt momenteel nog onderzocht. Al gaat het zeker niet om gevaarlijke chloordampen. Meer waarschijnlijk is dat een van de ventilatiesystemen defect is. Zo zou er bijvoorbeeld een defect kunnen zijn in een rollement van het systeem, waardoor de smeerolie verbrandt. Dat zou de geur kunnen verklaren, maar de effectieve boosdoener wordt dus nog onderzocht.

De petroleumgeur zou al enkele dagen in het zwembad hangen. Maar zaterdag werd de geur zo dominant dat er werd ingegrepen. (Bron: HN/DVK)

Alle aanwezigen moesten het gebouw verlaten (foto: Kristof Pieters)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *