Huize Vincent vierde 100-jarige Renilde

TIELRODE – In woonzorgcentrum Huize Vincent in Tielrode was het alweer feest. Renilde De Jonghe werd er gevierd als kersverse 100-jarige. “Ze is een voorbeeld voor iedereen”, klinkt het.

Tien jaar geleden verhuisde Renilde naar Huize Vincent en daar vierde ze donderdag haar 100ste verjaardag in het bijzijn van de andere bewoners, personeel en ook burgemeester Hugo Maes (CD&V) en schepen Bart Van Geyt (Open VLD). Die overhandigden haar attenties van het koninklijk paleis en het gemeentebestuur.

Familie, mede-bewoners en personeel mochten meevieren met Renilde

Opbeurende momenten

Uiteraard was er ook een verjaardagstaart

Renilde was haar hele leven een harde werkster. Zo startte ze op 14-jarige leeftijd als huishoudster bij een doktersfamilie in Rupelmonde. De nabestaanden, Pascale en Liesbeth, dragen haar nog altijd een warm hart toe.

“Toen mijn mama ziek was, heeft ze altijd goed voor mij gezorgd”, vertelt Pascale. “Nu ben ik er heel bewust voor haar en ik probeer nog wekelijks opbeurende momenten met haar door te brengen.”

Op haar gezegende leeftijd steken er al wat kwaaltjes op. Zo ging haar zicht fel achteruit, maar dat houdt haar niet tegen om haar hobby uit te oefenen. “Ze breit nog geregeld en dat doet ze nu op de tast”, zegt Pascale. “Ze is positief en blijft gaan. Renilde is een voorbeeld voor iedereen.”

De nabestaanden, Pascale en Liesbeth dragen Renilde nog altijd een warm hart toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *