Jobbeurs voelt effect van herstructureringen bij bedrijven: “Maar technisch geschoolden vinden snel ander werk”

TEMSE – Er is nog altijd veel werk in eigen streek maar de vraag in sommige sectoren neemt wel af. Tot die conclusie komt Philippe Van Robaeys, voorzitter van de vzw Ondernemend Temse dat voor de zesde maal een jobbeurs organiseerde.

Groepjes werknemers

De jobbeurs vond net als vorig jaar plaats in het VDAB-competentiecentrum in de industriezone TTS. Er waren heel wat standhouders uit verschillende sectoren. Er waren niet alleen kleine bedrijven actief met nieuwe technologieën maar ook middelgrote bedrijven uit de bouw en logistiek. Ook de overheid had een stand zoals het Lokaal Bestuur en de politiezone Kruibeke-Temse die present tekenden.

“Deze keer is er een omerkelijke verschuiving in de vraag naar extra of nieuwe werknemers”, geeft Van Robaeys toe. “Sommige sectoren voelen zeer goed een vertraging in de vraag naar hun producten of diensten, zij herstructureren en werven dan ook nog slechts zeer beperkt of helemaal niet meer aan. We noteren dit jaar niet voor niets het hoogste aantal collectieve ontslagen in tien jaar tijd. We zagen op de beurs soms groepjes werknemers die allen tegelijk hun job zijn kwijtgeraakt.”

“Er is nog altijd veel werk in eigen streek maar de vraag in sommige sectoren neemt wel af”, aldus Philippe Van Robaeys

Divers aanbod vacatures

Voor mensen met een technisch profiel betekent ontslag geen ramp want bij deze groep blijft de vraag nog altijd groter dan het aanbod, vooral in knelpuntberoepen.

De VDAB pakte uit met een heftrucksimulator

“Temse beschikt op zijn grondgebied gelukkig over een grote werkgelegenheid op zijn twee industrieterreinen TTS en De Zaat”, vervolgt Van Robaeys. “Beide zones zijn samen goed voor zo’n 250 bedrijven met een gezamenlijke tewerkstelling van maar liefst 5.000 werknemers. Dat zal ook in de toekomst steeds voor een heel divers aanbod van vacatures zorgen.”
(Bron: HLN/Kristof Pieters) (foto’s: Julien Heerwegh)

Een gedachte over “Jobbeurs voelt effect van herstructureringen bij bedrijven: “Maar technisch geschoolden vinden snel ander werk””

  1. Hallo ,

    Ik zie uw website http://www.editietemse.be en het is indrukwekkend. Ik vraag me af of advertentie-opties zoals gastpost, advertentie-inhoud beschikbaar zijn op uw site?

    Wat is de prijs als we op uw site willen adverteren?

    Opmerking: het artikel mag geen teken zijn als gesponsord of adverteren.

    Proost
    emma carey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *