Gemeente wil onderzoeken om deel van parking WZC De Reiger publiek te maken”

TEMSE – Het gemeentebestuur van Temse wil bekijken of een deel van de ondergrondse parking van het woonzorgcentrum De Reiger publiek gemaakt kan worden. Na de heraanleg van de Kouterstraat kan men er enkel nog op de middenberm parkeren. Dit is enkel voor kortparkeren maar het wordt ook niet als veilig ervaren door gebruikers.

“Terwijl de oplossing vlakbij ligt”, stelde Brigitte Caura (Tesamen) tijdens de gemeenteraad van September. “De ondergrondse parking staat zelfs op bepaalde piekmomenten halfleeg.”

Recent werd de hernieuwde Kouterstraat opengesteld voor verkeer. “Het geheel oogt zeker aantrekkelijk en het is een eerste stap naar een heropleving van ons centrum”,klinkt het bij Caura. “Intussen kwamen er echter ook al enkele pijnpuntjes naar voor. Eén daarvan is het nogal onveilig parkeren op de middenberm, zeker voor mensen met kindjes. Men stapt uit de wagen en staat direct op straat, ook een buggy openklappen kan niet meer veilig op het voetpad.”

Onderbenut

Caura hoort vaak de opmerking dat het zo veel gemakkelijker en gratis parkeren is aan de grote winkelcentra.

“Indien we het winkelen in Temse echt aantrekkelijker willen maken, moeten we luisteren naar die verzuchtingen. Vooral omdat de oplossing vlakbij ligt: een grote parking met maar liefst 135 plaatsen onder het nieuwe woonzorgcentrum De Reiger. Die staat overdag vaak halfleeg. Op zaterdag telde ik zelfs amper 10 auto’s. Het is totaal inefficiënt en onlogisch om de parking, die de belastingbetaler toch mee betaalde, zo onderbenut te laten.”

De parking is geen eigendom van de gemeente maar wel van de welzijnsvereniging Sleutelzorg. Deze publiek maken zou de gemeente 270.000 euro extra kosten.

Kortparkeren

“Deze éénmalige investering voor een 50-tal extra parkeerplaatsen pal in het centrum lijkt me helemaal niet duur”, vindt Caura. “De GAS-boetes voor verkeerd parkeren brachten ons in 2023 zo’n 142.605 euro op. Dit bedrag gedurende 2 jaar investeren in veilig en correct parkeren volstaat om de kosten te dragen.”

Schepen van mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) benadrukt dat het aantal parkeerplaatsen voor en na de heraanleg van d Kouterstraat hetzelfde is gebleven. “De Kouterstraat is opengesteld voor verkeer maar wel nog altijd werfzone. Eind oktober is ook de nieuwe parking ter hoogte van residentie Elisabeth klaar. De parkeerplaatsen op de middenberm zijn enkel bedoeld voor kortparkeren waarbij het eerste half uur gratis is.

Abonnementsformule

Volgens Truyman wordt momenteel onderzocht of een deel van de ondergrondse parking publiek kan worden.

“Het klinkt misschien eenvoudig maar het is een financieel kluwen dat eerst door onze jurist uitgezocht moet worden. Tegen eind dit jaar gaan we meer weten. We willen de parking vooral ’s avonds en ’s nachts ook door buurt laten gebruiken met een abonnementsformule. We bekijken ook of een deel van de plaatsen overdag kan gebruikt worden door bezoekers van de winkelstraat. Dit moet dan wel in een juiste verhouding tot plaatsen voor bezoekers en personeel van De Reiger.”
(Bron: HLN – foto Kristof Pieters)

. “De ondergrondse parking van de Reiger staat zelfs op bepaalde piekmomenten halfleeg”, aldus Brigitte Caura

2 gedachtes over “Gemeente wil onderzoeken om deel van parking WZC De Reiger publiek te maken””

  1. die kouterstraat is gewoon een miskleun geworden
    veel geld gekost en trekt daar op niks
    te voet zeer gevaarlijk als er bussen of zwaar verkeer in de buurt is hetzelfde met hun 30 zones puur winst bejagen niks met met veiligheid te maken

    1. De Kouter was een mooi project maar wordt wat deftige winkels betreft niet of nauwelijks ingevuld, het parkeerprobleem is een dankbaar onderwerp voor de blablabla van politiekers zeker nu.
      Had men niet beter de verloedering van alle andere centrumstraten eerst aangepakt, triest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *