UIT-TIP: Mechanisch constructiebedrijf De Meyer NV op site De Zaat neemt deel aan Open Bedrijven Dag 2024

TEMSE – Zondag 6 oktober 2024 is het zover. Ter gelegenheid van VOKA Open Bedrijven Dag gooit constructiebedrijf De Meyer NV de deuren open voor het grote publiek. De Meyer NV is een familiale KMO en ontwerpt, bouwt, installeert en onderhoudt hoogtechnologische machines en mechanische constructies gevestigd vanop de vaste stek aan de Frank Van Dyckelaan, op de site De Zaat.

CEO Carl Bosteels van De Meyer NV

“We doen dit ondertussen meer dan 80 jaar en de opgebouwde expertise en ervaring wordt wereldwijd erkent door gerenommeerde klanten uit de industrie, de publieke infrastructuur en de offshore-wereld”, stelt CEO Carl Bosteels. “Tussen 10.00u en 17.00u zetten we ons bedrijf ‘in actie’ en geven we de bezoekers de kans om een duik te nemen in de wereld van techniek, mechanica, engineering en meesterlijk vakmanschap.

80 jaar historiek met een blik op de toekomst

Ooit gestart in een kleine smidse in Temse-Velle is het familiebedrijf over de generaties uitgegroeid tot een solied bedrijf met meer dan 130 medewerkers. Vandaag is ons bedrijf actief in 3 markten: traditionele industrie, publieke infrastructuur (bruggen en sluizen) en offshore.

Via de Schelde worden soms grote en heel spectaculaire transporten over water georganiseerd.

“Voor onze klanten verzorgen wij de volledige levensloop van een project”, klinkt het. “Dit start met doorgedreven engineering, waarbij ons ingenieurs – samen met de klant – een ontwerp uitwerken voor een machine, een mechanische aandrijving, een uitdagende constructie, … eens het concept levensvatbaar is gaat onze productieafdeling aan de slag om het concept om te zetten in een echte constructie. Ook hier hebben we een jarenlange opgebouwde ervaring met materiaalvoorbereiding, lassen, frezen en draaien, monteren, oppervlaktebehandeling, … stuk voor stuk activiteiten die we in eigen beheer uitvoeren.”

“Onze externe service techniekers gaan ten slotte aan de slag om de machine of constructie te gaan installeren én deze levenslang te onderhouden.
Onze unieke combinatie van engineering, vakmanschap, creativiteit en doorgedreven projectmanagement leidt tot unieke creaties waarvoor klanten van over heel de wereld ons vinden.”

Unieke productiehallen en een strategische ligging

In 2009 vond De Meyer NV haar ideale stek op het bedrijventerrein ‘De Zaat’ in Temse. Hier bouwden men liefst 12.000 m² hypermoderne en goed uitgeruste werkplaatsen. Dat laat ons toe unieke projecten van A tot Z uit te werken. Ook de ligging aan de Schelde is een bewuste keuze, aangezien we via die weg grote – soms heel spectaculaire transporten over water kunnen organiseren.

Een spectaculair transport van de brug voor Humbeek Sas van aan de vaste stek van de Meyer aan de Frank Van Dyckelaan

De mensen maken De Meyer

“We zijn er trots op dat De Meyer Nv nog steeds een 100 procent familiaal bedrijf is”, vertelt Bosteels. “Dat is de perfecte voedingsbodem voor trotse, gemotiveerde en betrokken medewerkers. Deze groep van 130 medewerkers is onze sterkste troef. We zijn trouwens doorlopen op zoek naar nieuwe, gemotiveerde medewerkers en daarom biedt onze deelname aan Open Bedrijven Dag ook de mogelijkheid aan gepassioneerde mensen om zich kandidaat te stellen voor één van onze vacatures.”

Praktisch:
Adres: De Meyer NV – Frank Van Dyckelaan 28 – 9140 Temse
Datum: Zondag 6 oktober 2024
Uren: Vrij toegankelijk tussen 10.00u en 17.00u (reservatie is niet nodig)
Parking: op onze eigen bedrijfsparking én in de onmiddellijke nabijheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *