Originele Suske en Wiske-reuzentekening De 7 schaken geveild voor 4.800 euro

Opbrengst komt ten goede aan dovenafdeling WZC Huize Vincent

TEMSE – De vierde grote Signeerdag van de Culturele Vereniging Spirit op zaterdag 21 septemberin et oud-gemeentehuis, kende een opmerkelijke apotheose met de veiling van de originele Suske en Wiske-reuzentekening (94 x 64 cm) van de cover van het album De 7 schaken van Paul Geerts.

Bij het afronden van de online-biedingen was 2.100 euro het hoogste bod, maar het vurige enthousiasme onder verzamelaars liet vermoeden dat dat bedrag in de laatste rechte lijn meer dan verdubbeld zou worden. En zo gebeurde ook. De prachtige tekening werd uiteindelijk geveild voor 4.800 euro. De 87-jarige Paul Geerts, eregast op de signeersessie, woonde ook de veiling bij.

De opbrengst komt integraal ten goede aan de Dovenafdeling Stille Droom van Huize Vincent (Tielrode-Temse), het enige woonzorgcentrum voor dove senioren in Vlaanderen. Van start gegaan in Temse (Akkerstraat) in 1987, werd Stille Droom in 1999 overgebracht naar Huize Vincent. In oktober viert de afdeling de 25ste verjaardag van haar verblijf aldaar.

Paul Geerts was in de wolken met de opbrengst.

“De voorbije tijd zijn in andere gemeenten nog tekeningen van mij voor het goede doel geveild, maar nooit was de opbrengst zo hoog als in Temse”, glunderde de striptekenaar.

“Ik heb wel wat strips van Suske & Wiske en da’s altijd leuk om te lezen voor de kleinkinderen”, vertelde hoogste bieder Marcel Dubourg. ” Maar dit was iets bijzonder. Ik vind de tekening prachtig maar het doel en de opbrengst waar het naar toe gaat was voor mij belangrijker dan de tekening, sorry daarvoor. Ik ken heel wat mensen persoonlijk bij Huize Vincent en daarom heb ik meegedaan met de veiling. Alhoewel ik met een verzamelaar uit Nederland een zware concurrent had, maar het doel is bereikt.”

Aan de 4de grote Signeerdag namen een 20-tal striptekenaars deel, met als eregasten Paul Geerts en Willy Linthout. Vooral in de voormiddag was de belangstelling massaal. Spirit had speciaal voor deze gelegenheid voor een collector’s item gezorgd: het nieuwste Suske en Wiske-album voorzien van een stofwikkel met als illustratie de eerste nieuwjaarskaart (uit 1998) die Paul Geerts voor Temse tekende. De 100 exemplaren waren in een handomdraai verkocht.

De organisatie blikt tevreden terug.

“Het was een geslaagde dag op een prachtige locatie in een gezellige sfeer”, zegt Sascha Van Laeken. “Enkele honderden stripfanaten tekenden present voor een handtekening van hun favoriete tekenaar(s).”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *