PUBLI-REDACTIONEEL – Bistro De Zaatman pakt uit met fonkelnieuw grill-concept

“Onze vleesgerechten worden voortaan bereid op een speciaal grillsysteem met Japanse Binchotan kolen”

TEMSE – Vanaf vrijdag 27 september pakt brasserie de Zaatman uit met een nieuw grill-concept. “Het is iets uniek voor de Temsese regio”, klinkt het bij de zaakvoerders Ivan Glassée en Mathias Verhoeven.

De horecazaak op de site de Zaat met een uniek uitzicht op de Schelde, is ‘the place to be’ in Temse en de ruime regio. Ivan, als chef in de keuken, en Mathias als zaalverantwoordelijke, hebben sinds begin 2023 de touwtjes in handen in De Zaatman.

“het punt waar we echt naar streven is versheid van de gerechten, dat staat met stip op nummer één bij ons”, klinkt het. “Naast het uitzicht en het dresseren van de gerechten, het moet een plezier zijn om onze gerechten voorgeschoteld te krijgen alleen al voor het mooie plaatje.”

1000 graden


“Maar we zijn ook steeds op zoek naar nieuwe dingen om onze klanten te verrassen en vooral te verwennen”, stellen de zaakvoerders. “Daarom pakken we vanaf 27 september uit met een nieuw grill-concept, met een fonkelnieuwe grillkaart. Onze vleesgerechten worden bereid op een speciaal grillsysteem met Japanse Binchotan kolen. Die kunnen een hitte aan tot 1000 graden.”

“Dit is niet mogelijk met gewone houtskool, dat haalt slechts een temperatuur van zowat 450 graden. Het voordeel is ook dat die kolen zes uur lang branden. Door de hoge temperatuur duurt het slechts enkele minuten om het vlees te grillen en blijft het lekker sappig.”

Bij de ‘Gerechten van de grill” krijgt men een all-in prijs: vlees inclusief een salade, saus en uit te kiezen aardappelgerecht


Men kan van het nieuwe Zaatmanconcept genieten op weekdagen vanaf 17.30 uur en op zaterdag en zondag gans de dag.

Geen supplementen

“Uiteraard blijven we ook onze gewone menukaart behouden met bijvoorbeeld vol au vent, spaghetti en varkenswangetjes.”, vertellen Mathias en Ivan. “Maar daarnaast willen we dus elke avond een extra concept aanbieden aan onze klanten. Hierbij zullen we met een all-in prijs werken.”

“De prijs van de diverse vleesgerechten op de grillkaart is altijd inclusief een salade, een aardappelgerecht en de gevraagde saus. Bij ons geen onaangename verrassingen met supplementen op de rekening achteraf, what you see, is what you get.”

Vanaf 27 september pakken de zaakvoerders van Bistro De Zaatman Ivan Glasée (l) en Mathais Verhoeven uit met een nieuw grilconcept, uniek voor de Temsese regio

Gratis glas cava

“Alle soorten vlees die op de kaart staan kan men trouwens van de grill krijgen, zoals ondermeer buikspek, cote a l’os, tomahawk en ossenhaas. Maar we willen ook enkele speciallekes toevoegen zoals ondermeer ibericokroon en de nodige speciale sauzen waaronder choronsaus, Pickelbearnaise en Chimichurri. De vleesgerechten worden ook geserveerd op een gietijzeren bord. Da’s eens wat anders dan een gewoon bord.”

“Als er trouwens klanten zijn die een ander soort vlees willen van de grill, dan wat op de menukaart staat, dit altijd kan altijd op voorhand vermeld worden bij de tafelreservering en dan wordt dat besteld.”

Tijdens het eerste weekend (27-29/09) van het nieuwe concept krijgen de klanten die een grill-menu bestellen een gratis glas cava als apertief.

Bistro De Zaatman
George Van Damme plein 6, Temse
tel.: 03 711 28 51
Info: www.dezaatman.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *