Heel veel bezoekers voor Kleineige feesten, Briqville Classic lokt 400 deelnemers

STEENDORP – – Op de Roomkouter in Steendorp vond zondag 15 september de zevende editie plaats van de Kleineige feesten en de Briqville Classic loopwedstrijd.

De Kleineige feesten vierde zijn tiende verjaardag en dat maakte dat het voor de organisatoren dit jaar een jubileumeditie was. Al zeven jaar lang wordt het evenement samen de loopwedstrijd Briqville Classic georganiseerd. Dat bleek ook dit jaar weer een schot in de roos.

Vierhonderd lopers van alle leeftijden gaven het beste van zichzelf. Om 11 uur ging de 21 kilometer van start en om 14 uur was het de beurt aan de allerkleinsten met de 400 meter en 850 meter. (Lees verder onder de foto)


Om 14.30 uur ging de 5 kilometer en nadien ook de 10 kilometer van start. Aan de finish stonden Open VLD-schepenen Bart Van Geyt en Wim Van Rossen klaar om de medailles te overhandigen.

“Het was een succes. De twee evenementen vullen elkaar naadloos aan en moeten samen blijven”, zegt Sportschepen Van Rossen. (Lees verder onder de foto)

Achteraf kon er op het natuurterras aan de Roomkouter genoten worden van een welverdiende verfrissing en versnapering. Naast het lopen was er met de Kleineige Feesten aan andere activiteiten geen gebrek met optredens, touwtrekken tegen de brandweer en kinderanimatie.

Meer foto’s, Kleineige Feesten ’24, klik hier
Meer foto’s Briqville Classic ’24, Klik hier

De Roomkouter zat afgeladen vol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *