CD&V/Open Vld Voor Temse: Een sterke gezamelijke visie voor Temse. “Mix van ervaring en vernieuwing”

TEMSE – Het kartel ‘CD&V- Open Vld Voor Temse’ presenteerde zijn verkiezingsprogramma en kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Met een dynamisch team van 31 kandidaten, afkomstig uit alle hoeken van de gemeente, staan wij klaar om Temse te versterken met een frisse, inclusieve en toekomstgerichte visie.

“De kandidatenlijst is een afspiegeling van de diverse gemeenschappen van Temse. We hebben 15 vrouwen en 16 mannen geselecteerd, representatief voor alle deelgemeenten en leeftijdsgroepen. “We vonden het eveneens belangrijk dat er telkens meerdere kandidaten kwamen uit de verschillende deelgemeenten zodat dit een correcte afspiegeling is van onze gemeente en zodat elke gemeenschap meerdere aanspreekpunten heeft. Daarnaast hebben we gezorgd voor een rijke mix van ervaring en vernieuwing.” zegt lijsttrekker Hugo Maes.

Een duidelijke richting met diverse kernpijlers

Het verkiezingsprogramma van cd&v het kartel is gebaseerd op diverse kernpijlers die onze visie voor de toekomst van Temse definiëren. We zetten daar consequent in op punten zoals veiligheid, wonen, leefbaarheid, groen, landbouw, zorg, jeugd, ouderen, ondernemen, sport en welzijn. Maar ook dossiers met een grote impact op onze gemeente willen we tot een goed einde brengen.

“In de dossiers over de herbestemming van de steenbakkerij in Steendorp en de vrijwaring van de Roomacker in Tielrode zitten we in de laatste rechte lijn en willen we deze verder finaliseren.” aldus lijstduwer Wim Van Rossen. “Onze ploeg staat voor een samenleving waar vrijheid en verantwoordelijkheid hand in hand gaan.”

Noodzakelijke zaken

“Wij geloven dat iedereen in onze samenleving de kans moet krijgen om zijn of haar volledige potentieel te benutten. Dit betekent dat wij investeren in publieke ruimten, innovatie en ondernemerschap. Tegelijkertijd zorgen we voor een vangnet voor diegenen die het moeilijk hebben. Toekomstgericht en betrokken.”

Hugo Maes, lijsttrekker van cd&v – Open Vld Voor Temse: “Met ons bent u zeker van een bestuur dat zich richt op wat écht telt: uw welzijn, uw veiligheid en uw Temse. Met ons geen onverantwoorde avonturen, maar een gezonde ambitie voor een zekere toekomst. We zetten ons in om de noodzakelijke zaken te realiseren en aan te pakken zodat u, de mensen om u heen en onze toekomstige generaties alle mogelijkheden in handen krijgen om samen een mooi leven uit te bouwen in Temse.”

Het kartel wil op vlak van veiligheid de GAS-reglementering verder verfijnen, het aantal wijkagenten verhogen en het nut bekijken van buurtinformatienetwerken. Op sommige plaatsen wil men ook de zone 30 bijsturen door bijvoorbeeld tijdelijke borden tijdens de schooluren. Voor de jeugd wordt gedacht aan een Overkophuis voor laagdrempelige zorg en mentaal welzijn. Jeugdopbouwwerkers kunnen een belangrijke rol vervullen om jongeren van straat te halen en naar de jeugdbewegingen te leiden, ook voor een betere integratie.

Geen onverantwoorde avonturen

Het kartel wil ook streven om het aanbod aan secundair onderwijs in de gemeente uit te breiden. Daarnaast is er ook veel aandacht voor het verkleinen van de digitale kloof.

Verder staat de oprichting van een evenementendienst op het programma en wil men bekijken of een eigen renovatiepremie haalbaar is. Tot slot wil men ook meer leefbare buurten door te zorgen aan een basisaanbod aan infrastructuur waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dat gaat van picknicktafels en plekken waar men kan barbecueën tot ravotpleintjes.

Het kartel benadrukt dat ze geen onverantwoorde avonturen wil aangaan.

“We zetten ons in om de noodzakelijke zaken te realiseren en aan te pakken. Daarbij moet de begroting gezond blijven.”

Een oproep aan de Temsenaren

“De komende gemeenteraadsverkiezingen vormen een belangrijk keerpunt voor Temse. cd&v – Open Vld”, klinkt het. Het kartel roept alle inwoners op om deel te nemen aan het democratische proces en hun stem te laten horen. Samen kunnen we werken aan een Temse dat klaar is voor de toekomst, met een sterke gemeenschap.”

Het kartel ‘CD&V en Open Vld voor Temse’ heeft zijn volledige lijst en meteen ook het programma voorgesteld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *