Heel veel bezoekers voor laatste Verkeershappening van PZ Kruibeke-Temse

TEMSE/KRUIBEKE – Rondom AC De Zaat in Temse was er zondag heel wat te beleven tijdens de Verkeershappening en de opendeurdag van de politiezone Kruibeke/Temse. Vooral de rondleidingen in het nieuwe politiegebouw en de ritjes met een politiewagen lokten heel wat belangstelling. Ondanks het hete zomerweer, en concurrentie van diverse evenementen in de regio, lokte de happening heel veel bezoekers.

De politiezone Kruibeke-Temse haalde voor de laatste keer, onder die naam, alles uit de kast voor haar open dag. Vanaf 2025 gaat de zone op in de nieuwe fusiezone ‘Scheldewaas’, met ondermeer Beveren en Kruibeke.

Doorlopend van 10 tot 18 uur waren er tal van activiteiten en demonstraties. Zo liet bijvoorbeeld het hondenteam het beste van zichzelf zien. Geïnteresseerden konden zelfs een blik werpen in een politiecel zonder dat de deur achter hen dichtsloeg. Ook de Brandweerzone Waasland, post Temse gaf demonstraties.

Verder konden de aanwezigen ritjes maken in politievoertuigen en legerjeeps. Daar was het de hele dag aanschuiven. Ook voor de rondleidingen in het politiegebouw was er heel veel belangstelling.

Ondanks de tropische temperaturen was er veel belangstelling voor de demonstraties van de brandweer

Er was uiteraard ook aandacht voor verkeersveiligheid. Zo kon je een parcours afleggen met een promillebril om de effecten van alcoholintoxicatie te simuleren. Rondom een vrachtwagen werden dan weer de gevaren van een dode hoek toegelicht.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *