SV Blauw Wit Temse wil met fanionteam minstens eindrondeticket bemachtigen

Club uit de Schoolstraat is seizoen goed gestart met winst tegen KAV Dendermonde

TEMSE – Vrijdag 30 augustus vond de ploegvoorstelling plaats van SV Blauw Wit Temse. De club met thuishaven in het Fernand Schuermanstadion in de Schoolstraat wil beter doen dan vorig seizoen in derde provinciale. Men mikt minstens op een eindrondeticket. Voor het eerst heeft de club ook een damesploeg, uniek in de geschiedenis van voetballend Temse.

In afwezigheid van voorzitter Johan Boel, wegens ziekte, nam commercieel verantwoordelijke Jürgen Boel de honneurs waar.

Secretaris Margino De Kerf (midden) en commercieel verantwoordelijke Jürgen Boel (r) mochten de honneurs waarnemen

Eindronde

“Vandaag stellen we eigenlijk drie ploegen voor en da’s meteen iets nieuws”, stak hij van wal. “Naast ons fanionteam en onze beloftenploeg, stellen we ook onze damesploeg voor. Meteen een primeur voor Temse.

SV BW Temse heeft nu ook een damesploeg onder leiding van Julie Adins (staand achteraan 2e van rechts)

De club blikt met gemengde gevoelens terug naar vorig seizoen.

“We speelden tot de laatste speeldag mee voor het kampioenschap, maar strandden uiteindelijk op de derde plaats met 61 punten en grepen zo naast de titel en bleven met lege handen achter, want zelfs een eindrondeticket zat er niet in”, stelt Boel. “Het gebeurt zelden dat een derde plaats geen recht geeft op deelname aan de eindronde, maar het zij zo.”

“Anderzijds mogen we ook best fier zijn. we waren immers een neo-derde-provincialer. Meteen na de promotie mooi meedraaien aan de top – we stonden zelfs 56 dagen op kop in het klassement – is niet iedereen gegeven. Vandaar een dubbel gevoel.”

Ook de beloftenploeg zet dit seizoen zijn beste beentje voor

Lokale verankering

“In het tussenseizoen heeft onze sportief verantwoordelijke, Michiel Moens, niet stilgezeten en maken we ons sterk dat we dit seizoen beter kunnen doen dan vorig seizoen”, klinkt het. “We steken ons dus niet weg en spreken hier graag onze ambitie duidelijk uit: wij mikken dit seizoen minstens op een eindrondeticket.”

Naast felicitaties voor onze sportieve cel voor de kwaliteit van onze spelerskernen, wil ik hen ook bedanken omdat ze bij de samenstelling en selectie ook oog hebben gehad voor de lokale verankering: 27 spelers/speelsters hebben een rechtstreekse link met Temse en maar liefst 77 procent van hen is woonachtig in Temse of buurgemeenten.”

Naast de sportieve groei, is de club ook fier op de stappen die men zet op extra-sportief gebied.

Met het A-elftal wil SV BW dit seizoen minstens een eindrondeticket bemachtigen

‘Koken kost geld’

“Vanaf dag 1 staat beleving voorop in de visie van onze club”, vertelt de ondervoorzitter. “Want Blauw Wit is meer dan voetbal alleen. Vorig seizoen mochten we meer dan 1.200 eters vergasten op onze nu al legendarische footlunches. Hiermee brengen we mensen samen en dit in samenwerking met lokale traiteurs en restauranthouders. Voor komend seizoen is dit niet anders.”

“Maar koken kost geld. – mooi bruggetje nietwaar ? – Als club leven we voor en dankzij de medewerkers en supporters, maar financiële ondersteuning blijft onontbeerlijk. Ik sta erop al onze sponsors hiervoor te bedanken, in het bijzonder onze hoofdsponsors: Geert Blommaert van Avia, Benge Stuer van frietuur Bengies, Advocaat Hans De Neyer, Johan Boel van zakenkantoor Boel, Nicolas Van der Gucht van Houtshop Van der Gucht en Nicolas Bolssens van drankencentrale Hinderdael-’t Schaliënhuis.”

“Als club konden wij de afgelopen jaren ook steeds rekenen op de medewerking van het gemeentebestuur.

Oprechte dank aan de mensen van de sportdienst voor de initiatieven en dank aan het bestuur voor het goedkeuren van de budgetten. Zo werd er begin dit jaar een gloednieuwe ledverlichting geplaatst rond het A-terrein van het Fernand Schuermanstadion. Hierdoor kunnen wij dit seizoen ook drie matchen op zaterdagavond organiseren.”

Nieuwe stadionomroeper

Ook structureel zette de club duurzame stappen vooruit.

“Zo werd de concessie voor de uitbating van deze club 45 onlangs aan Blauw Wit Temse toegewezen”, glundert Jürgen Boel. “En last but not least wil ik onze vele medewerkers en vrijwilligers bedanken: zonder hen zou deze mooie club niet zijn wat ze nu is! Ik ga me niet wagen hen allemaal te vermelden, ik ga me hier beperken tot Nicola De Cock die sinds begin dit jaar onze nieuwe stadionomroeper is.”

Secretaris Margino De Kerf stelde de spelers, speelsters en de technisch staf van de club één voor één voor waarna burgemeester Hugo Maes en schepen van Sport Wim Van Rossen zich tot de aanwezigen richten voor een kort woordje.

SV Blauw Wit Temse zette een goede start neer en boekte zondag meteen een 3-1 winst in de thuiswedstrijd tegen KAV Dendermonde. Eén speler van KAV Dendermonde kreeg een rode kaart.

In de volgende wedstrijd speelt SV Blauw Wit Temse op zaterdag 7 september om 19.30 uur bij Svelta Melsele B.

Het eerste elftal won de eerste wedstrijd van het seizoen tegen KAV Dendermonde
(foto: Julien Heerwegh)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *