Derde buurtfeest van de Oude Heirbaan met dansfeest voor de buurtbewoners en rommelmarkt

TIELRODE/SINT-NIKLAAS – Dit weekend (30 augustus-1 september) is het de 3de editie van het Buurtfeest van de Oude Heirbaan.

“In de nasleep van Covid zaten we met enkele buurtbewoners op een zonnige zomeravond bijeen. We waren trots op onze straat want ondanks de unieke situatie dat de ene zijde in het dorp Tielrode ligt en de andere zijde zich in de grote stad Sint-Niklaas bevindt komen we toch met z’n allen goed overeen”, verttelt mede-organisator Ignace Van Broeck. “Echter merkten we dat doordat het sociale leven twee jaar had stilgestaan dat het contact met de nieuwe buurtbewoners nog niet zo groot was. Hierdoor hebben we het buurtfeest in het leven geroepen.”

“Op het einde van de zomervakantie verzamelen we alle inwoners van de straat om de samenhorigheid in de straat te versterken”, klinkt het. “Op vrijdag is er ons eetfestijn met aansluitend dansfeest waar we jaarlijks een 80-tal buurtbewoners mogen verwachten. Zondags wordt de straat volledig autovrij en houden we een Rommelmarkt. Hierbij heeft iedere bewoner een eigen verkoops-stekje voor zijn deur en kunnen de kinderen in de verkeersvrije straat veilig spelen. Omwille van het grote succes & enthousiasme van de buurtbewoners worden er doorheen het jaar nog vele activiteiten georganiseerd zoals Nieuwjaarsdrink, kampvuur en een paaseierenraap.”

De Oude Heirbaan situeert zich vlak tegen de E17 tussen de Hogenakkerstraat en de Hofstraat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *