Derde editie van Feria herdenkt 80-jarige bevrijding van Elversele

Twee dagen feest met kermis, go cart race, expo, hondendemonstraties, ambachtenmarkt en optredens

ELVERSELE – Net voor de start van het nieuwe schooljaar wordt in Elversele de zomervakantie opnieuw afgesloten met Féria Elversele! Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is er voor jong en oud een goed gevuld programma voorzien waarbij het bestuur dit jaar de herdenking van de 80-jarige bevrijding van Elversele centraal stelt.

Het programma voor zaterdag

“We dompelen Elversele onder in de euforische sfeer die destijds heerste toen er een einde kwam aan de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. We werken samen met VZW Speranzadrivers uit Sint-Gillis-Waas die voor de aankleding zal zorgen. In de tuin van huis de Fortune
wordt gedurende het weekend een commandopost opgezet met legervoertuigen en attributen uit die tijd!!”, stelt voorzitter Davy De Rijbel enthousiast.

Het programma voor zondag

Eigentijdse kunstwerken

De VZW werkt voor dit jubileum opnieuw samen met de heemkundige kring Braem die heel wat geschiedkundige info kan aanleveren.

“We voorzien op zondag opnieuw een tentoonstelling in de kerk waar aan de hand van bijna 100 foto’s de Bevrijdingsstoet van 29 juli 1945 zal worden gereconstrueerd”, merkt Luc Peleman op (voorzitter secretaris heemkundige kring Braem). De heemkundige kring werkt voor het tweede jaar op rij samen met leerlingen van de Priester Poppeschool die eigentijdse kunstwerken hebben gemaakt ter herdenking van de bevrijding.

Een opmerkelijk initiatief van de heemkring is tot slot de uitgave van het boek GIVE PEACE A CHANCE (80 pagina’s) over Elversele en Wereldoorlog II, dat gratis wordt verspreid onder al wie tijdens het Fériaweekend in de Sint-Margrietkerk passeert. Op zondag om 11 uur wordt het boek officieel voorgesteld.


Gratis optredens

Ook dit jaar wordt er nauw samengewerkt met het Lokaal Bestuur Temse en de lokale verenigingen. Op zaterdag kunnen de kinderen hun beste rijkunsten demonstreren tijdens een gocartrace waarvoor lokale melkboer, Bart De Bock, het parcours heeft uitgetekend.

De Elverseelse hondenschool – Lucky Dog vzw – geeft in de namiddag tal van demonstraties! Vanaf 15 uur worden de aanwezigen verwend met GRATIS optredens van tal van artiesten. White Nights bijt de spits af en ’s avonds wordt het Elverseelse kerkplein in vuur en vlam gezet door Lokulele Orchestra, Kaballeros en een DJ set van de Power Brothers.


Op de tweede dag van Féria Elversele worden heel wat diverse activiteiten aangeboden. Doorheen de dag kan u rondwandelen op een gezellige rommel-, en ambachtenmarkt. Wielerclub Forza Elversele organiseert een fietsrally en de aanwezigen kunnen hun ogen uitkijken op heel wat mooie oldtimers die doorheen de dag te zien zullen zijn.


“En uiteraard is er opnieuw kermis in Elversele dat weekend”, voegt De Rijbel er fier aan toe.

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia van Elversele start zondag met een aperitiefconcert, waarna in de namiddag en avond nog tal van spetterende optredens zijn voorzien van Field Street One, De Molteni’s en niemand minder dan 50 Tinten Brijs. Het belooft alvast een fantastisch weekend te worden.”

Voor meer informatie kan u terecht op www.elverseleinbeweging.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *