Organisatie tevreden met feestweekend tussen de torens

Weersvoorspelling voor zaterdag had gevolgen voor het ganse weekend

TEMSE – De organisatie van Temse Tussen de Torens is tevreden met het verloop van de feesten. Zaterdag waren de weergoden het evenement niet volledig gunstig gezind. Toch kwam er toch wat volk opdagen voor headliner Topguns met Sean Dhondt. Zondag stond het plein tussen de torens dan weer overvol voor het optreden van Willy Sommers met live-band.

Aantal zitplaatsen

“De weersvoorspellingen voor zaterdag hadden een serieuze impact op de voorbereiding en verloop van het feestweekend”, stelt mede-organisator Bert Rooman. “Ondermeer enkele kermisattracties en een eetkraam haakten af. De terreinschikking werd volledig omgegooid om de tent op de promenade voldoende te kunnen fixeren, wat gevolgen had op het aantal zitplaatsen die oorspronkelijk voorzien waren. Ook diende zaterdag last minute een solide oplossing gevonden te worden om de geluids-en lichtinstallatie water- en windvrij te houden. Gelukkig ging drankenleverancier ‘Hinderdael’ mee in het verhaal.”


Zaterdagavond bleef de bliksem en overvloedige regenval gelukkig uit en werd het beperkt tot een fikse bui.

“Jammer genoeg op het moment dat de mensen op punt stonden thuis te vertrekken”, klinkt het. “Tegen 21 uur was de situatie gelukkig genormaliseerd.
De trekpleister van zaterdag Topguns , met Sean Dhondt stelde niet teleur , zijn zangkwaliteiten werden door vele aanwezigen bejubeld. Hij had zelfs al meegewerkt om afgelopen week vader te worden zodat hij aanwezig kon zijn. Nadien kon er door jong een oud een dansfeestje gebouwd worden dat liep tot klokslag half drie.”

Reusvriendelijke gemeente

Zondag werden onder ruime belangstelling alle reuzen van Temse en in het kader van het Reynaert-jaar ook de reuzen van Lochristi op de Markt verwelkomd.


Na verwelkoming door schepen van Toerisme en Feestelijkheden, Debby Vermeiren (CD&V) werd door alle reuzen door Belleman Bart Heynderickx voorgesteld en aan alle aan alle reuzen een ludieke identiteitskaart overhandigd door burgemeester Hugo Maes (CD&V).

Uit de handen van Kristof De Hauwere van de VZW Reuzen kreeg Temse het label ‘Reusvriendelijke gemeente’

Vanaf 17 uur was het tijd voor de optredens.

Meet & Greet

“Als opwarmer voor Willy Sommers bracht El Bandido XXL een ode aan Will Tura , samen met de reeds van 11.15 uur aanwezige ‘die hard fans’ van Willy Sommers , zagen we dat ze dit op een voortreffelijke wijze deden”, aldus Rooman. “Tijdens het optreden van de Tura-coverband begon de Markt vol te lopen voor de kers op de taart van deze editie: Willy Sommers !


“Wat een optreden! Wat een fijne man! Hij stelt nooit teleur en is dankbaar naar de organisatie (zie foto) en fans toe”, glundert Bert Rooman. “De lange wachtrij voor de ‘Meet and Greet” die hij normaal niet ingepland had werd zonder morren weggewerkt.”


Als afsluiter bracht Dance Unlimited , met een vocaal sterke frontvrouw, iedereen aan het bewegen met hun medley’s van dancehits uit de 90’s.

‘Wat was is geschiedenis’

“Al bij al is de opkomst nog redelijk geweest”, besluit de organisatie. “Het blijft een gegeven dat ‘Azijnzekers’ pas bij ronkende namen te zien zijn. ook al zijn ook de minder bekende namen op het podium best goed. En het is nu eenmaal een gegeven “Dat wat was geschiedenis is, en er nu al drie jaar aan een nieuw hoofdstuk geschreven wordt”, hopelijk komen er nog vele hoofdstukken bij.”

“Hierbij nog een dikke pluim voor alle gemeentelijke diensten die voor, na en tijdens steeds paraat staan om bij te springen. Dank aan de verenigingen om mouwen op te stropen en er een zorgeloos weekend van te maken. En dank aan sponsors in welke vorm ook, en lokaal bestuur om dit event mogelijk te maken. Dikke dank ook aan Carine Smet (Cultuur Ambtenaar) en Debby Vermeiren (schepen van Feestelijkheden) die voor dit event veel meer werk voor de gemeenschap verrichten dan hun taakomschrijving eigenlijk maar is.”

Meer foto’s zaterdag, klik hier
Meer foto’s zondag, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *