N-VA Temse stelde verkiezingsprogramma en – kandidaten voor 13 oktober voor

TEMSE – N-VA Temse gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober met 31 kandidaten gespreid over diverse leeftijdsgroepen, deelgemeenten en achtergrond. De

De lijst was eigenlijk al in juni klaar maar N-VA wou de Temsenaren even ‘verkiezingsrust’ gunnen en lost daarom pas nu de namen van de 31 kandidaten. Lijsttrekker Lieve Truyman, nationaal ondervoorzitter van de partij, was al bekend.

De lijst bestaat uit 15 vrouwen en 16 mannen. Daarvan komen er 3 uit Temse-Velle, 3 uit Steendorp, 5 uit Tielrode, 1 uit Elversele en 19 uit Temse-centrum. Ook alle leeftijdsgroepen zijn vertegenwoordigd: 6 jongeren, 4 dertigers, 8 veertigers, 8 vijftigers, 2 zestigers, 2 zeventigers en 1 tachtiger. Lijstduwer is Werner Maerevoet.

“Ik ben in 1976 voor de eerste keer opgekomen en voor mij zijn deze verkiezingen de negende editie”, lacht hij.

Zes pijlers

Ondertussen bestuurt N-VA al 12 jaar mee in de Scheldegemeente.

“We zien de veranderingen zichtbaar worden maar willen gaan voor een stabiele toekomst op lange termijn”, klinkt het bij lijsttrekker Lieve Truyman.

Het programma is opgebouwd uit zes pijlers: een veilig en bereikbaar Temse, een aangename plek om te wonen, een warm Temse, een sociaal en rechtvaardig beleid, een bruisend Temse waar altijd iets te beleven valt en een welvarend Temse.

“Maar we hebben ook de inwoners nodig om dit te doen slagen”, stelt Truyman. “Momenteel zijn we volop bezig met de heraanleg van de as Kouterstraat. Uiteraard hopen we dat er terug meer winkels komen. Daar willen we met een project werk van maken. Maar als we zien dat er in de Kouterstraat 70.000 verkeersbewegingen zijn per week, zou het al een groot verschil maken als een deel van hen af en toe ook eens stopt om lokaal inkopen te doen.”

Veiligheidsbeleid

Ook overlast strenger aanpakken is één van de strijdpunten in het verkiezingsprogramma van N-VA Temse.

“Daders moeten kordaat worden aangesproken en gesanctioneerd bij overtreding”, klinkt het. “We willen dat de wijkwerking de volgend jaren verder wordt uitgebouwd want de wijkagent is het eerste aanspreekpunt. Ook de Gemeenschapswachten zijn een belangrijke schakel in het preventieve veiligheidsbeleid. Zij zijn de ogen en oren van het gemeentebesuur.”

Ouderenzorg is ook één van de belangrijke speerpunten.

Solidair

“Vandaag is 32,4% van de Temsenaren ouder dan 60. We moeten ons voorbereiden op de vergrijzingsgolf die er zit aan te komen”, klinkt het. “Op sociaal vlak wil N-VA armoede bestrijden door maximaal in te zetten op activering van mensen zonder werk. “En hoe meer mensen aan het werk zijn, hoe groter onze welvaart en hoe beter we solidair kunnen zijn met de Temsenaren die het echt nodig hebben.”

Kennis van het Nederlands is voor N-VA ook de basis om actief te kunnen deelnemen aan de samenleving. Tot slot wil men ook eengezinswoningen beschermen door het opsplitsen in steeds kleiner wordende woningen tegen te gaan.

Een deel van de kandidaten van de N-VA lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *