Kom mee tekenen op de stoep van AC De Zaat en steun Pleegzorg Vlaanderen

TEMSE – Ook Temse neemt deel aan de zomercampagne van Pleegzorg Vlaanderen waar aandacht wordt gevraagd voor de zoektocht naar pleeggezinnen. Pleegzorg Vlaanderen roept mensen op om te tekenen voor pleegzorg, zowel figuurlijk als letterlijk, aangezien er een groot tekort aan pleeggezinnen is.

In 2023 kreeg Pleegzorg Vlaanderen 1.121 aanmeldingen voor crisispleegzorg. 744 van die aanvragen konden jammer genoeg niet beantwoord worden. Momenteel zoekt Pleegzorg meer dan 400 crisisopvangplaatsen, bij 6 op 10 dringende hulpvragen wordt uiteindelijk geen opvang gevonden.

“Dit leidt tot opnames van kinderen in internaten en ziekenhuizen in plaats van in warme en liefdevolle gezinnen”, stelt schepen Tinneke Van britsom (N-VA) “Schrijnende situaties die ook pleegzorggemeente Temse graag een hart onder de riem steekt.”

Alle gezinnen zijn welkom op woensdag 28 augustus van 14 tot 16 u. op het het plein vooraan AC De Zaat om mee te tekenen aan een kleurvolle tekening voor Pleegzorg. Dit om samen een extra kleurtje aan dit goede doel te geven.

Eind 2022 kreeg Temse het label Pleegzorggemeente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *