Gezellige sfeer tijdens ’t Zomert onder dan Toren’

TEMSE – De optredens tijdens de Beiaardconcerten, jaarlijks in augustus, onder het thema ‘Het Zomert onder den Toren’ lokten toch wat belangstelling naar de Markt. Door het regenweer moest men tijdens de laatste editie wel noodgedwongen verhuizen naar de feestzaal van het oud-gemeentehuis.

Op 6 augustus mocht de folkband Sons of Sirius de concertreeks openen. Zij dompelden de aanwezigen onder in de Schotse, Ierse cultuur en muziek met mythes en hun mystieke wereld, wat bijzonder gesmaakt werd.

Sons of Sirius zorgden voor een mystieke sfeer

Een week later bracht Lejopol Nederlandstalige covers van kleinkunst tot rock. Zoals ze het zelf noemen: “Het betere lied van de lage landen en voor elke gelegenheid.”

Lejopol bracht Nederlandstalige covers

Door het regenweer besliste men om het laatste concert, op 20 augustus, met harmonie St-Cecilia Tielrode, noodgedwongen naar de feestzaal van het oud-gemeentehuis te verhuizen. Ondanks de verhuis naar binnen was het bijzonder gezellig.

Onder leiding van Frans Lauwers bracht de harmonie, die reeds bestaat sinds 1812, naast de klassieke concertnummers ook ambiancenummers van ondermeer Frank Sinatra, Freddy Mercury en The Weeknd.

Tijdens de concerten zorgde het team van de lokale Wereldwinkel voor drank. Enkele bezoekers opperden hierbij dat erwel geen klassieke pintjes en bekende zware bieren te krijgen waren.

Meer foto’s, Sons of Sirius, klik hier
Meer foto’s, Lejopol, klik hier
Meer foto’s St-Cecilia, klik hier

Het concert met harmonie St-Cecilia Tielrode moest noodgedwongen naar binnen verhuizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *