World Cup Beachkorfbal strijkt neer in Temse

TEMSE – Tijdens het weekend van 24 en 25 augustus nemen maar liefst 20 internationale teams deel aan de World Cup (Europe) beachkorfbal op de terreinen van korfbalclub Temse. De 20 teams zullen in 4 poules strijden om een plek in de finale op zondag om 16.30 uur

De Belgian Scorpions, het Belgische nationale beachkorfbalteam, nemen het in de voorronde op tegen Portugal, China, Frankrijk en Armenië.

“De inzet is hoog want er zijn met deze cup belangrijke punten te winnen om zich te kwalificeren voor de Wereldspelen in China volgend jaar in augustus, waar beachkorfbal voor het eerst op het programma zal staan”, klinkt het.

400 ton zand

“Om dit beachtornooi mogelijk te maken, leggen we een kunstmatig beachterrein aan waarvoor we zo’n 400 ton zand laten aanrukken” vertelt Tina Van Grimberge namens de Belgische Korfbalfederatie die samen met de thuisclub het event organiseert.

Met 20 deelnemende teams die vanuit de hele wereld naar Temse afzakken tijdens het toeristisch hoogseizoen, staat de organisatie voor een stevige uitdaging.

“Inderdaad geen sinecure” geeft Van Grimberge aan “want naast de World Cup organiseren we bovendien een aantal nevenactiviteiten zoals een clinic voor jeugdtrainers op vrijdag en op zaterdag een U11 event en jeugdwedstrijden in het klassieke korfbal 8 op de kunstgrasterreinen van het Sportcentrum Fernand Schuerman. Het moet een totaalevent worden waarbij de korfbalsport centraal staat.”

De wedstrijden vinden plaats op het voetbalterrein vlakbij JOC De Nartist

De Belgian Scorpions selectie bestaat uit:

HEREN:

Jens Oyen (Minerva)
Robbe Cathoor (Temse)
Cederic Schoumacker (Kwik)
Demy Huybrechts (AKC/Luma)

DAMES:

Paulien Ryckx (Temse)
Maite Dewinter (AKC/Luma)
Elin Loos (Voorwaarts/Molinos)
Janne Loos (Voorwaarts/Molinos)

Coach: Jelle De Laet
Teammanager: Johan Van Grimberge
Physio: Nathan Van Langendonck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *