Bryan Cap ‘Kampioen van Temse’ na een zware strijd tijdens koersdag op Velle

TEMSE Naar jaarlijkse gewoonte de dinsdag van het kermisweekend organiseerde Wielerbelangen Velle een bewonerskoers en een wedstrijd voor Beloften en Elite MC/ZC

Onder hoge temperaturen streden de inwoners eerst voor de titel ‘Kampioen van Temse’. Na een intense strijd won Bryan Cap voor Stefan Boon en Cedric Koppen. Een eervolle vermelding ook voor Silke Van Dam. Als enige dame stond zij haar ‘mannetje’ en eindigde knap 16e.

Na een intense strijd werd Bryan Cap Kampioen van Temse voor Stefan Boon en Cedric Koppen

Bij de Beloften en Elite MC/ZC klopte de Nederlander Rico van Damme (Team Cibel Cebon) zijn vluchtgezel Wannes Heylen (Carbonbike Giordana By Gen Z) in de sprint. Afgescheiden eindigden de Nieuw-Zeelander Nate Pringle en de Nederlander Marnix Van Den Oever op de derde en vierde plaats. Matthew Van Schoor regelde de sprint voor de vijfde plaats voor Sven Noels. Van de 86 deelnemers haalden er 44 de eindmeet.

De wedstrijd voor Beloften leek wel vervloekt.

De koers kon pas 20 minuten later starten doordat een wagen moest weggetakeld worden op het parcours. Een seingever werd aangereden door een wagen en moest met een gebroken been afgevoerd worden naar het hospitaal. En bij de spurt met 4 voor de overwinning kwamen 2 renners ten val. Eén van de ongelukkigen kwam al lopend over de aankomststreep en eindigde toch nog vierde.

Meer foto’s, klik hier

Bij de Beloften en Elite MC/ZC klopte de Nederlander Rico van Damme (Team Cibel Cebon) zijn vluchtgezel Wannes Heylen (Carbonbike Giordana By Gen Z) de Nieuw-Zeelander Nate Pringle werd derde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *