Jubileumeditie van Go Cart Race Velle zorgt voor fun en plezier voor de kids

TEMSE-VELLE – – Op een zonovergoten zondagmiddag gaven honderd jonge racepiloten het beste van zichzelf tijdens de tiende jubileumeditie van de befaamde Go-Cart Race op Temse-Velle.

“Alles staat vandaag in teken van de kinderen. Dit is pure fun”, zegt organisator Philippe Van Robaeys. Burgemeester Hugo Maes tekende dan weer present voor een race op de fiets en om de kinderen hun welverdiende medaille te overhandigen.


De drijvende kracht achter de race is Philippe Van Robaeys. Hij organiseert steevast in april met Festivel het ‘warmste festival van het land’, maar met de Go-Cart Race organiseert hij het waarschijnlijk sympathiekste evenement. “Honderd kinderen konden zich inschrijven, dat lukte op twee weken tijd”, zegt hij. “Dit is een dag vol pure fun voor hen.” (Lees verder onder de foto)

Obstakels

De kinderen, geboren tussen 2012 en 2020, namen het in de race tegen elkaar op. Eén voor één stapten ze in een gocart en moesten ze hun beste stuurmanskunsten bovenhalen om de finish te bereiken. Onderweg kwamen ze tal van obstakels tegen waardoor velen met natte kledij over de meet kwamen. Niemand die dat erg vond, met het warme weer. (Lees verder onder de foto)


Voor de grote kinderen werd er, naast gezellig iets eten en drinken, ook een sportieve activiteit voorzien. Wie zich inschreef, mocht plaatsnemen op een fiets en moest door te trappen zo snel mogelijk een ballon opblazen. Wielerfanaat en VRT Sporza-commentator José De Cauwer tekende present voor de nodige aanmoediging. (Lees verder onder de foto)

José De Cauwer was er om de deelnemers aan te moedigen. (2de van rechts)

Zelfs burgemeester Hugo Maes (CD&V) stapte op de fiets om het op te nemen tegen José De Cauwer, schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA) en hoofdcommissaris Katty De Bruyn. Het goud was voor de schepen. Nadien was er voor de kleinsten een prijsuitreiking. Elke deelnemer kreeg een medaille overhandigd van de burgemeester, schepen Truyman en José De Cauwer.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *