Sloep-Rent, verhuurbedrijf van bootjes op de Schelde stopt er mee: Temse Watersport Vereniging stelt geen steigers meer ter beschikking

TEMSE – In 2021 stampte het echtpaar Bavo Schelfaut (42) en Elise Duerinckx (40) uit Temse Sloep-Rent uit de grond. Het bedrijf specialiseert zich in het verhuren van sloepen voor een tocht op de Schelde. Het idee ontstond tijdens de coronaperiode.

“We hebben toen heel wat gewandeld en gefietst, maar op een dag kwamen we tot het besef dat we ook iets op het water wilden doen”, aldus Bavo.

In de zomer van 2021 werd Sloep-Rent boven de doopvont gehouden en startte de verhuur van sloepen tot maximum twaalf personen voor een rondvaart op de Schelde. Het was een schot in de roos en de vloot breidde zelfs uit van twee naar vier boten.

Helaas kondigde het bedrijf nu aan noodgedwongen de activiteiten te moeten stopzetten aan het einde van de zomer. Sloep-Rent krijgt geen steigers meer ter beschikking van de Koninklijke Temse Watersport Vereniging. De steigers zijn eigendom van De Vlaamse Waterweg, maar de vereniging draagt er de verantwoordelijkheid voor.

“De Koninklijke Temse Watersport Vereniging wil niet aansprakelijk worden gesteld bij een ongeval. Als er iemand in het water zou vallen op het ponton bijvoorbeeld”, zegt burgemeester Hugo Maes (CD&V), die de beslissing van de vereniging ten zeerste betreurt.

“Dit is een toeristische troef minder voor onze gemeente. We bekijken of er nog alternatieve locaties mogelijk zijn, maar dat wordt niet evident. Daar hangt trouwens ook een stevig prijskaartje aan vast.”

Voor jong en oud

Bavo en Ilse vinden het erg jammer.

“Onze sloepen trokken heel wat toeristen naar Temse. Het zijn stevige boten die maximum 15 kilometer per uur varen en waarvoor geen vaarbewijs nodig is. Het is dus een heel laagdrempelige, leuke activiteit”, legt Bavo uit. “Er wordt steevast veel aandacht geschonken aan veiligheid. Elke tocht begint met een proefvaartje en een degelijke uitleg.” (Lees verder onder de foto)

Bavo en Ilse (midden op de foto) tijdens een van de rondvaarten.
Bavo en Ilse (midden op de foto) tijdens een van de rondvaarten. — © Tom Nuytemans

Positief

Toch kijkt het koppel positief terug op het succesverhaal.

“We hebben hier enkele mooie jaren achter de rug in Temse. We worden overladen met reacties van onze klanten die het enorm spijtig vinden dat we moeten stoppen”, stelt Bavo vast. “Hier zal de activiteit jammer genoeg niet meer kunnen plaatsvinden, maar we zijn momenteel op zoek naar enkele enthousiaste overnemers die het wel kunnen waarmaken in een andere gemeente.”

Wie graag nog een tochtje op de Schelde maakt, kan nog tot het einde van deze zomer boeken via de website van Sloep-Rent.

Voor Bavo en Elise stopt het Sloep-Rent verhaal in Temse

3 gedachtes over “Sloep-Rent, verhuurbedrijf van bootjes op de Schelde stopt er mee: Temse Watersport Vereniging stelt geen steigers meer ter beschikking”

  1. Jammer, zo komen er minder toeristen naar Temse, en blijven de hotels zonder gasten.
    Er zullen andere plaatsen aan de Schelde dit initiatief graag overnemen, en staat het toerisme in Temse weer terug op een beschamend laag niveau.
    Ondanks de Scheldevallei als natuurpark werd erkend,gaat het met het toerisme in Temse niet de goede kant op.

  2. Als het werkelijk voor het gevaar is dat er mensen in het water zouden kunnen vallen vraag ik mij het volgende af, is er geen verzekering die dit dekt, of is het niet mogelijk dit op te lossen met een bord betreden op eigen risico, of zijn de wandelwegen in zo slechte staat ?, ik denk eer aan iets anders, het succes van het bedrijf dat niet licht bij bepaalde Temsenaar, of bepaalde groepen, en dus verliezen we een bedrijf waar veel mensen plezier aan zouden kunnen hebben.

  3. Als onze burgemeester de beslissing van KTWV zo betreurt,
    dat hij dan zelf in hoedanigheid van de gemeente de verantwoordelijkheid dan maar op zich neemt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *