Bijna 900 deelnemers voor ‘Wemme-tijd-tocht’ van Wandelklub Temse

TEMSE/TIELRODE – Voor de tweede keer organiseerde Wandelklub Temse de Wemme-Tijd-Tocht. Dit met start en aankomst in het Gildenhuis aan de kaaistraat in Tielrode, vlakbij de paardenpolder en de veerdienst over de Durme tussen Tielrode en Hamme.

Wandelklub Temse organiseert elk jaar een vijftal georganiseerde wandelingen. Met in augustus steevast wandeltochten in en rond Tielrode.

Wandelaars uit Heel Vlaanderen

“Het was wel waarschijnlijk de laatste keer dat start en aankomst vanuit Tielrode centrum was”, vertelt secretaris Roland Peerens. “De toekomst van het Gildenhuis is momenteel nog onzeker en daarom legden we voor volgend jaar al een andere startzaal vast.”

Van over heel Vlaanderen kwamen wandelaars naar Tielrode om de verschillende afstanden te stappen. Zo ondermeer uit Merchtem, Brugge, Zottegem, Mechelen, Lauwe en uiteraard ook deelnemers van wandelclubs uit het Waasland. Zoals de Smokkelaars uit Stekene, de Steinbockvrienden uit Sint-Niklaas en Roosenberg Wandelclub uit Waasmunster.

Met vier verschillende afstanden was er voor elk wat wils. Men kon kiezen uit 6, 10, 15 en 20 kilometer. De langere afstanden gingen langs het provinciaal domein de Roomacker.

Alle windstreken

De routes liepen langs de boorden van de Schelde…de Durme…het natuurgebied ‘Roomacker’ en rustige landelijke wegen. Zowel in de startzaal als aan de controleposten was er een uitgebreide catering.

Met 899 deelnemers bereikte men ei-zo-na de kaap van de 900 wandelaars.
“Ondanks de zomers warmte was onze wandeling toch een succes met wandelaars uit alle windstreken”, klinkt het.

Glooiend landschap

Luc Baekelmans uit het Antwerpse Edegem kwam voor de eerste keer wandelen langs de boorden van Schelde en Durme.

“Het was voor mij de eerste keer dat ik in deze streek kwam wandelen en daar heb ik geen spijt van”, reageerde hij op de sociale media van de club. “Ik heb de 20 km (eigenlijk 22) uitgestapt en elke stap was genieten van het mooie glooiende landschap en de rustige weggetjes. Als ik kan, kom ik volgend jaar terug en dan breng ik mijn vrouw mee en zijn we met 900.”


Lid worden

Om deel te nemen aan de tochten moet men geen lid zijn van een wandelclub. Maar voor slechts 15 euro per jaar kan men lid worden van Wandelklub Temse. Een bedrag dat men integraal terugkrijgt via de mutualiteit. Niet-leden betalen per wandeling (verzekering enz…) 3.00 euro, voor leden bedraagt dit slechts 1.50 euro.

Meer info: www.wandelklubtemse.be

Burgemeester Hugo Maes, zelf steunend lid van de wandelclub, kwam voorzitter Wilfired Nique (midden staand) en het bestuur feliciteren met de succesrijke organisatie

Een gedachte over “Bijna 900 deelnemers voor ‘Wemme-tijd-tocht’ van Wandelklub Temse”

  1. Inderdaad een goed georganiseerd wandelevenement. De opkomst was een succes, gezien de vele wandeltochten in Vlaanderen op die zondag. Door de vaak onbekende en verrassend mooie voetwegels, kreeg men een geweldige indruk over de zuidkant van het Waasland. Hopelijk worden , door dit fijne verslag van Kurt, mensen gestimuleerd om ook eens het Temse landschap te ontdekken. Bedankt Kurt en de wandelklub Temse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *