Steendorp Zomert opnieuw gratis, met Garry Hagger en 2 Fabiola als headliners

STEENDORP- Komende zaterdag 10 augustus vindt een nieuwe editie van Steendorp Zomert plaats. De organisatie biedt een goedgevuld programma dat, in tegenstelling tot vorig jaar, gratis is. “De gemeente Temse heeft er dit jaar mee zijn schouders onder gezet”, klinkt het bij de organisatie.

Het evenement van carnavalsgroep KV De Fuivers is aan zijn elfde editie toe. Jaarlijks zakken zowat 1.500 bezoekers af naar de voormalige steenbakkersgemeente. De organisatie hoopt het succes van de vorige edities te evenaren. De succesformule blijft grotendeels behouden, maar toch pakken de organisatoren uit met enkele nieuwigheden.

“Een groot verschil met vorig jaar is dat Steendorp Zomert gratis is. Het gemeentebestuur heeft besloten om er mee de schouders onder te zetten en dat was één van de voorwaarden. Vooral op het vlak van logistiek bieden ze ondersteuning”, zegt Laurence Van Bogaert van KV De Fuivers. “De avond zelf kunnen we zoals altijd rekenen op een grote, enthousiaste groep vrijwilligers die vooral bestaat uit leden van onze carnavalsgroep.”

Spelletjes

De activiteiten starten om 13 uur met een rommelmarkt. De namiddag is verder gevuld met aandacht voor de allerkleinsten. “Net zoals andere jaren is er grime, staan er springkastelen en zijn er ook ijsjes”, vertelt Laurence. “Nieuw dit jaar is dat we ook allerlei spelletjes aanbieden. Om 14.30 uur brengt Clown Rocky een bezoekje en daarop volgt nog de kinderdisco.”

Dj-set

Vanaf 18 uur starten de optredens en daarvoor zakken enkele klinkende namen af naar Steendorp. Zo staan Garry Hagger en 2 Fabiola op het programma. Als kers op de taart mag Pat Krimson de goed gevulde dag afsluiten met een dj-set.

“Er is zaterdag voor ieder wat wils en voor de directe buren hebben we ook iets extra voorzien ter compensatie van de eventuele overlast. Zij krijgen vier gratis drankbonnetjes aangeboden. Het weer ziet er bovendien veelbelovend uit, met zon en 25 graden, ideaal voor het feestje van het jaar.”

De Temsese bellenman Bart Heynderickx is host van dienst

Carnvalsvereniging KV De Fuivers organiseert een nieuwe editie van Steendorp Zomert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *