“Tichelland, een feest voor alle leeftijden”

Organisatie tevreden met geslaagd feestweekend

TEMSE/TIELRODE – Het voorbije weekend bracht de zesde editie van het driedaagse festival Tichelland sfeer in de Ruisstraat in Tielrode. Vorig jaar werd het festival nog geteisterd door regenweer, maar dit jaar had de organisatie meer geluk. “Het is een feest voor alle leeftijden”, zegt medeorganisator Filip Poschet.

De succesformule van ‘het gezelligste festival van het Waasland’ bleef nagenoeg ongewijzigd. Op een veld in de Ruisstraat in Tielrode werd zoals elk jaar drie dagen feestgevierd. Vrijdag werd de aftrap gegeven met de afterworkparty. Daar zijn zoals elk jaar de buren gratis naar uitgenodigd. “Zie het als een sorry op voorhand voor de mogelijke overlast op zaterdag”, zegt Filip met een lach. “Dat initiatief wordt heel warm onthaald bij de Tielrodenaren. We hebben veel complimenten gekregen.”

‘Thuismatch’ van Garry Hagger

De buren werden vrijdag extra in de watten gelegd, met een after work party met een optreden van niemand minder dan Garry Hagger, zelf een geboren Tielrodenaar. “Hij speelde eigenlijk een thuismatch en deed dat geweldig. Het betere dj-werk nadien zorgde voor een geslaagde avond”, aldus Filip.

Een duizendtal feestbeesten waren zaterdag op de afspraak

Duizendtal aanwezigen

Zaterdag vond dan het eigenlijke dancefestival plaats. Twaalf uur lang brachten dj’s ambiance op het terrein. Vaste waarde dj Ghost was er opnieuw bij, maar ook Maori, Youri Parker en Ronny Retro gaven het beste van zichzelf voor een duizendtal aanwezigen.

De organisatie zorgde ook voor een nieuwigheid met een après-skibar. “De organisatie van Tichelland en het team achter Après Ski Bar, die steevast in februari plaatsvindt, zijn samengesmolten”, zegt Filip. “De bar op het terrein was een groot succes. Vooral de jongeren genoten er van de shotjes.” (lees verder onder de foto)

De aprés ski bar op het terrein was een groot succes

Familiedag

Zondag werd er afgesloten met de familiedag. Er stond een grillfestijn op het menu en ook aan de allerkleinsten werd gedacht met springkastelen en grime. Verder vond er ook een kubb- en dartstoernooi plaats. “We willen er zijn voor jong en oud. Vrijdag kregen we zelfs een koppel negentigers te gast dat kost wat kost Garry Hagger wilde zien”, zegt Filip.

De organisatie is tevreden nadat de editie van 2023 door het regenweer quasi letterlijk in het water viel. “Gelukkig waren de weergoden ons dit jaar beter gezind”, klinkt het.

Meer foto’s, klik hier

Ook burgemeester Hugo Maes (tweede van rechts) en schepen Bart Van Geyt (derde van rechts) genoten van het dancefestival. — © pvs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *