Ambiance en gezelligheid tijdens eerste avond van dancefestival Tichelland

TIELRODE – Het eerste weekend van augustus is er in Tielrode het dancefestival Tichelland. De eerste dag was er vooral eentje met ambiance en gezelligheid met een afterworkparty met lokale dj’s en een optreden van Garry Hagger.

Voor de eerste dag van het festival dacht de organisatie dus ook aan de buren.

“We nodigden 300 omwonenden uit om gratis de afterworkparty op vrijdag bij te wonen”, vertelt Filip Van Goethem. “Zo boden we onze excuses al op voorhand aan voor eventuele overlast. Tichelland vindt plaats in een omgeving met weinig woningen, maar we willen niemand tot last zijn. Dit jaar met niet enkel een aantal lokale dj’s, maar ook een optreden van Garry Hagger, die zijn roots heeft in Tielrode.

Thuismatch

Door het optreden van Garry Hagger waren er naast jeugdige fuifnummers ook iets oudere feestbeesten naar het festivalterrein in de Ruisstraat afgezakt.

Vandaag zaterdag is natuurlijk de hoogdag van Tichelland met het eigenlijke dancefestival. Maar liefst 12 uur lang, tot 2 uur ‘s nachts, zullen dj’s de bezoekers in de watten leggen. Tickets kosten 25 euro. Dj Ghost is er al bij vanaf de start van Tichelland, maar ook grotere namen zoals Maori en Youri Parker komen dit jaar langs. Dj Dave, bekend van de vroegere BBC en The Maxx, is er voor de eerste keer bij.

“Ik ben zelf ook van Tielrode, fijn om eens een thuismatch te kunnen spelen,” vertelde David Waterschoot aan de collega’s van HLN.

Familiedag

Als afsluiter is er op zondag nog een gratis familiedag met springkastelen, een dart- en kubbtornooi en kinderanimatie.

“We organiseren ook een grillfestijn,” aldus Filip Van Goethem. “En bezoekers mogen zich aan veel meer verwachten dan een zoveelste barbecue.” Wat atypisch voor Tichelland is d ticketverkoop, erg laat begonnen. Mensen wachten natuurlijk de weersvoorspellingen af, wat we na de uitgeregende editie van vorig jaar ook begrijpen. Dit keer zijn de weergoden ons echter gunstig gezind en verwachten we een grote opkomst.”

Meer foto’s, klik hier

www.tichelland.be

Veel ambiance tijdens het optreden van Garry Hagger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *