Temse heeft zijn eigen Reynaertbankje

STEENDORP – Aan het Natuurhuis in Steendorp is een Reynaertbankje onthuld. “De keuze voor deze locatie was snel gemaakt, vossen leven nu eenmaal in de natuur”, zegt bevoegd schepen Debby Vermeiren (CD&V).

Temse is dit jaar voorzitter van het Intergemeentelijk project Land van Reynaert. In de gemeente werden al heel wat initiatieven ondernomen in het kader van de legende van de Wase vos. Zo kreeg het tunneltje onder de Rik De Rycklaan een make-over met een graffitimuur.

De poëziewedstrijd ‘Dichter bij de dijk’ kreeg ook een Reynaertjasje aangetrokken. Dertien gedichten met een kwinkslag naar Reynaert de Vos, geschreven door Temsenaars, sieren sinds kort de dijk tussen Steendorp en Elversele.

Reynaertbankje

Afgelopen zondag werd een nieuw initiatief bekendgemaakt. Aan het Natuurhuis in de Roomkouter in Steendorp is een Reynaertbankje onthuld.

“De Reynaertbanken kennen een lange geschiedenis, die teruggaat tot 1955, waarbij een route door de verschillende gemeenten werd uitgestippeld waar Reynaert volgens de legende zijn passage maakte”, klinkt het.

“De keuze om de bank aan het Natuurhuis in de Roomkouter te plaatsen was snel gemaakt, vossen leven nu eenmaal in de natuur”, zegt schepen Vermeiren. “Natuur, cultuur, erfgoed en toerisme geven elkaar hier de hand.” (Lees verder onder de foto)

De tekst op de bank is een knipoog naar een soort valse etymologie.

De tekst op de bank is een knipoog naar een soort valse etymologie. “Het verwijst naar wandelen en reizen en Rome verwijst naar Roomkouter. De tekst blijft ver weg van de citaten op de andere banken in de Wase gemeenten”, zegt Rik Van Daele, voorzitter van het Reynaertgenootschap.

Temse heeft voortaan zijn eigen Reynaertbankje aan het Natuurhuis in Steendorp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *