Bouwmaatschappij van Temse heet voortaan ‘WoonAnker’

Huisvestigingsmaatschappij wil zich profileren als maatschappij die meer doet dan enkel woningen bouwen.

Ook nieuw woonzorgproject De Brabander voorgesteld

TEMSE/TIELRODE – De Bouwmaatschappij van Temse schrijft geschiedenis. Ter gelegenheid van de eerste Dag van de Huurder werd een nieuwe naam en een nieuw logo voorgesteld. Daarnaast werd ook het nieuwe woonzorgproject  ‘De Brabander’, in Tielrode belicht. Dit in aanwezigheid van Vlaams minister Van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V)

WoonAnker logo 2015 De Bouwmaatschappij van Temse werd opgericht in 1922. Nu in 2015 krijgt de sociale  huisvestingsmaatschappij een nieuwe naam: ‘Woonanker, Thuis in Temse’

‘ Heel wat mensen zullen zich afvragen waarom we de naam nu zo nodig wijzigen’, aldus  voorzitter Koen de Clercq. ‘De bevolking spreekt al decennialang over ‘De Bouwmaatschappij’. Maar dat is het nu net. We willen niet langer bekeken worden als maatschappij die bouwt, met andere woorden enkel stenen op elkaar stapelen en daar mensen in laten huizen. We zijn aan het evolueren naar een echte woonmaatschappij die vooral de focus legt op samen wonen, samen leven en leefbaarheid.

Temse en de fierheid van de Temsenaar is sterk verweven in de nieuwe naam en het logo.

‘We maken onder de naam ook nog gebruik van de ‘baseline’ “Thuis in Temse” waardoor we willen verwijzen een echte thuis te willen creëren voor de bewoners’, weet De Clercq.

‘In het logo vind men en huis terug, een stralend gelukkig gelaat, een boot , de Schelde, een anker, en zelfs een knipoog. Het is een fris jong logo die de toekomst een positieve stroming zal meegeven.’

Naast de bekendmaking van de nieuwe naam en het nieuwe logo werd ook het nieuwe woonzorgproject De Brabander ‘ belicht.

Het project wordt gerealiseerd op de site van de voormalige Mouterij, langsheen de Antwerpse steenweg in Tielrode, tegenover RVT Huize Vincent.

WoonAnker_project De Brabander 2015
Woonzorgproject De Brabander

Daarbij wordt er een nieuw bouwvolume gerealiseerd en wordt de voormalige Mouterij gerenoveerd.

De Mouterij was vroeger eigendom van familiebrouwerij de Brabander’, klinkt het bij Koen De Clercq.  ‘Ik wil iedereen gerust stellen, we gaan het gebouw niet afbreken, maar het grondig  renoveren en het zijn eigenheid laten bewaren.’

De Mouterij wordt als het ware een eye-catcher en zal langs de buitenzijde zijn historisch karakter behouden.  Het zal binnen wel aan de bepaalde regelgeving voldoen (brand, EPB enz…)

Het gloednieuwe woonzorgproject omvat 30 sociale assistentieflats, 9 bejaardenappartementen en 5 gewone flats.

De verschillende woningen zijn noord-zuid gericht, en het nieuwe bouwvolume wordt evenwijdig aan de polderdijk gebouwd. Zo  kijken de woningen uit op de Durme – en Scheldevallei en hebben de bewoners daardoor zicht op een binnentuin en de polder.

Er werd ook getracht het groen karakter van de site te versterken. Dit realiseert men door een groene as door te trekken van aan de voorzijde aan de Antwerpse Steenweg tot aan de polderdijk. Deze laan is voorzien van een publiek toegankelijk wandelpad. Dit zorgt voor beweging op de site en integratie met de omgeving.

Het binnengebied van de site wordt ingericht als park en kan worden gebruikt door bewoners en buren. (ondermeer de bewoners van Huize Vincent).

Door een opening te maken in het volume van het gebouw,  op de eerste verdieping, op het niveau van de Antwerpse Steenweg, crëeert men een kijkgat waar men kan uitkijken op de polder.

De niveau’s van beide gebouwen, het nieuwe en de voormalige mouterij zullen op dezelfde hoogte liggen . Zo is er maar één lift nodig en is er geen helling nodig om van het ene gebouw naar het andere te gaan.

Meer foto’s, klik hier

WoonAnker_2015
Directeur WoonAnker Etienne Audenaert (midden) geflankeerd door minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V), voorzitter WoonAnker Koen De Clercq en burgemeester Luc De Ryck (CD&V)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *